Igazin

Hogyan éljünk Igazin?

Az álmodozás az élet... alapja!

2016. október 14. 11:45 - Igazin

Biztos Te is úgy fejeznéd be ezt a mondatot, hogy megrontója. Azonban – nagyon sok más téves hiedelemrendszerrel együtt – ez is egy olyan mondat, ami nem hogy nem 5c473a55613265351e2f19b743c8f711.jpgigaz, hanem komoly károkat hagy maga után.

Induljunk el egy utazásra és képzeljünk el egy 5-6 körüli gyereket. Teli van kíváncsisággal, tudásszomjjal és lelkesedéssel. A képzeletvilága határtalan, imádja a meséket, kreatív, szeret rajzolni, festeni, gyurmázni, építeni. Ebben az ihletett állapotban bekerül az iskolarendszerbe, és ha véletlenül elkalandozik a figyelme, máris büntetést kap. Ha valamit nem ért, és kérdez, azt nem jutalmazzák. Ha más úton jut el a megoldásra, ne adjisten más megoldást talál ki, mint amit elvártak tőle, újabb megrovást kap, mert azt nem úgy kell. Megtanulja, hogy képzelődni, álmodozni nem szabad, mert nem jár érte sem ötös, sem dicséret.

Ezek után nem is csodálkozhatunk azon, hogy eltűnnek az álmaink. Jobb esetben van néhány cél; leérettségizni, meg lediplomázni. Na de álmodozni? Magyarországon? Ilyen gazdasági körülmények között? Nyilván a könnyebb út a lemondás, beletörődés. Kevesebb munkába kerül elhinni, hogy nem lehet, mint elkezdeni megvalósítani valamit.o-daydreaming-child-facebook.jpg

Pedig az álmaink, a világot megváltó céljaink életünk alapjai. Minél többet gondolunk valamire, annál komplexebben láthatjuk, annál több ötletünk lesz, és annál több megoldást fogunk kitalálni a megvalósításához.
Az álmodozás vitalitást ad, feltölt életenergiával, pozitív érzésekkel. Aki teli van célokkal, az reggel kiugrik az ágyból és elkezdi megvalósítani őket. Akinek nincsen jövőképe, az nem csak jövőképtelen, hanem szomorúan kivonszolja magát az ágyból és megadja magát a következő napnak. Ha álmodozunk, fejlődik a kreativitásunk és fejlődik az önismeretünk is. Elkalandozás közben rádöbbenhetünk, hogy mire vágyunk valójában, milyen hivatást választanánk szívesen illetve milyen kapcsolatban szeretnénk élni.  

listen-music-student-girl.jpgHa az álmodozás mellett, el is hisszük ennek a megvalósulását, akkor az, nagy valószínűséggel be is fog következni. Ennek nincsen semmilyen misztikus oka. Ha valaki mélyen meg van győződve valamiről, akkor az egyfajta „csőlátást” eredményez. Az őt ért ingerek és információk közül azt fogja észrevenni, ami összhangban van azzal, amiben hisz. A legnagyobb akadály céljaink elérésében a saját önkorlátozó hiedelemrendszerünk, mert valamikor a bennünk élő kisgyerekkel elhitették, hogy nem képes rá.

De hogyha merünk nagyot álmodni, és hajlandóak vagyunk a megoldásokat keresni, a kifogások helyett, és kitartóan dolgozunk a céljaink elérésén, akkor a siker jönni fog.

„Célozd meg a Holdat! Ha elhibázod, akkor is a csillagok közt landolsz!”

A képek forrása: 

https://hu.pinterest.com/http://www.huffingtonpost.com/kayla-matthews/why-you-should-daydream-more-in-3-minutes_b_6763450.html

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3011806965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása