Igazin

Hogyan éljünk Igazin?

Ősszel is egészségesen!

2016. október 18. 17:53 - Igazin

Testi és pszichés egészségvédelem esős időre

 

Az ősz beköszöntével nem csak a kabátok, a sálak, a sapkák kerülnek elő, hanem a papírzsebkendő, és a mézes tea is. Ilyenkor ugyanis – a hidegebb idő miatt – a nyálkahártyák sokkal átjárhatóbbak a baktériumok számára, és ha nem figyelsz oda néhány egyszerű apróságra, könnyen ágynak dönthetnek.0f263e132724fe5c0a892cfc49d1943e.jpg

  1. Számomra is meglepő, de rengeteg ember szaladgál az utcán úgy, hogy nincs rendesen felöltözve. (Lehet direkt betegek akarnak lenni?) A legalapvetőbb tehát az, hogy szedd elő a meleg ruháidat és öltözz fel! Vegyél sapkát, sálat, kesztyűt! Ha tömegközlekedsz a kesztyűért pluszpont jár, mert megakadályozza, hogy a kapaszkodás közben bacik kerüljenek a kezedre. (De azért egy kézfertőtlenítő beszerzése nem árt.)
  1. Minél erősebb vagy, annál nehezebben téged megtámadni. Sportolj továbbra is rendszeresen! Nem szabad visszariadni a kinti mozgástól sem (sőt, nagyon jó hatása van az immunrendszerre) csak figyelni kell a megfelelő öltözetre. Gyorsan száradó sportruházatot és széldzsekit válassz, illetve a sapka, sál, kesztyű itt is jól jöhet. Célszerűbb lehet a lakásban bemelegíteni, tenni egy kört, és hazáig futni, de otthon nyújtani. Így még inkább csökkenthetjük a megfázás esélyét.
  1. Figyelj oda a vitaminpótlásra! Az én kedvencem a por állagú C-vitamin, amit reggel beleöntök az ásványvizes palackba, vagy teába. Így egész nap, folyamatosan viszem be a szervezetembe.33ce88427106cc57a8de9c0003673fed.jpg

    4. Ami szerintem a legfontosabb lehet a pszichés egészségvédelem és a stressz hatékony kezelése.
  • Aludj eleget, és egyél tápláló, tápanyagban gazdag ételeket!

  • Tölts minél több minőségi időt a családoddal vagy a barátaiddal! (A közös tévénézés nem számít annak.) Az őszinte, igaz emberi kapcsolataink nyújtják a legnagyobb védelmet mind a stressz, mind a fizikai betegségekkel szemben.

  • Ha van kreativitásod, alkoss valamit! Rajzolj, fess, színezz, gyurmázz, főzz, építs! Az alkotás segít elvonatkoztatni a hétköznapi rutintól és problémáktól.

  • Játszatok valamit a családoddal vagy a barátaiddal! A játék, és a hozzá tartozó öröm és nevetés olyan felszabadító erőket mozgathat meg bennünk, amiről régen elfeledkeztünk. Érdemes lehet megpróbálkozni saját társasjáték készítéssel is, mondjuk őszi termésekből. Ha vannak gyerekeid, ők biztos lelkesen segítenek majd!

  • Írj naplót! A problémák gyakran csak a fejünkben tűnnek kibogozhatatlannak. A leírással kiadhatod magadból a benned feszülő érzéseket, könnyebben rájöhetsz a megoldásra, vagy könnyebben képes leszel9d4158160c162815d45cb42c87075fb9.jpg nézőpontot váltani. Nem utolsó sorban, később biztosan hasznos lesz visszaolvasni.

+1 Ha pedig mégis elkapott a nátha, akkor adjuk meg magunkat neki! Fogadjuk el, hogy a szervezet így jelzi, hogy szükséges van egy kis lassításra és törődésre. Maradjunk ágyban, kényeztessük magunkat forró italokkal, amiknek úgysem érezzük az ízét az orrdugulás miatt, és ha már így alakult olvassunk el néhány könyvet, nézzünk meg pár filmet, vagy csak hallgassunk zenét. A tudatosabbak próbálják meg kitalálni, mikor és miért hajtották túl magukat, a tudatlanok meg szelfizzenek a zsebkendők között és rakják ki a facebookra, mennyire betegek!

 

 

A képek forrása:

https://www.google.hu/search?q=ill+selfie&safe=off&rlz=2C1CHMO_huHU0536HU0536&espv=2&biw=1366&bih=613&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiVluuL2OTPAhVDRhQKHbb-ARYQ_AUIBigB#safe=off&tbm=isch&q=sick+selfie&imgdii=Ey07_13YXCgoIM%3A%3BEy07_13YXCgoIM%3A%3BdlwvGJ11XHuZSM%3A&imgrc=Ey07_13YXCgoIM%3A

https://hu.pinterest.com/search/pins/?q=autumn&rs=typed&term_meta[]=autumn%7Ctyped

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7011818929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása